Ballant a la trobada d’Igualada

2014/09/01 9:30 pm

El dia 22 d’agost, la Colla Gran del Ball de Bastons de Ribes va tenir l’oportunitat d’actuar a Igualada en una trobada organitzada pel Ball de Bastons d’Igualada, que celebra enguany el seu 5è aniversari. Junt amb la colla ribetana, van actuar també els amfitrions i els balls de bastons de Vilafranca, Santa Maria d’Oló i Cambrils, totes d’un gran nivell. A causa de l’aiguat, les colles vam haver de córrer des de l’Ajuntament fins a l’Ateneu, on es va haver d’actuar ateses les circumstàncies. Els de Ribes vam optar per fer el recorregut ballant sota la pluja, fet que va ser ben rebut pels organitzadors com es desprèn d’aquesta dedicatòria. Entre els records de la jornada, a més de l’esplèndida acollida dels organitzadors, hi ha la trobada amb la germana Puri, de la Divina Pastora, que tan bon record va deixar a Ribes i que ens va saludar a tots efusivament. Pel que fa a la música, com sempre vam tenir al costat uns grans virtuosos, excel·lents músics i millor gent: la colla d’en Paco, els grallers de Castelldefels.

Dedicatòria de Daniel Vilarrúbias a la Colla Gran:

Vídeos de la trobada:
Ballant per les masies a vista d’ocell

2014/08/07 7:57 am

Us presentem els vídeos de la ballada per les masies de la passada festa major de Sant Pere (2014) enregistrats pel company Esteve Roig a vista d’ocell mitjançant un dron. Esperem que us agradin:

El ball de bastons protagonista al “Divendres” de TV3

2013/11/16 7:27 pm

La dèria bastonera dels ribetans es va veure reflectida dilluns passat al programa Divendres de TV3 amb tota una plaça plena de bastoners de Ribes i també de les Roquetes disposats a ensenyar a tot Catalunya que Ribes és un poble bastoner. En Jordi Mestre Boter-xic, acompanyat d’en Jan Grau, va explicar magníficament com vivim el ball de bastons del nostre poble. També van parlar alguns bastoners de la nostra colla i molt bé, per cert. Alegrem-nos-en que aquestes coses fan bastons i fan poble. Feu clic a la foto per veure-ho.

Per fer ambient

2013/01/08 6:49 pm

Per anar fent ambient de cara a Sant Pau, que ja s’acosta, durant uns dies penjarem alguns vídeos de la darrera festa major. Els podeu seguir al Facebook de la colla i també al de ribes.org. No us els perdeu!

Homenatge als 60 anys dels gegants “vells”

2012/06/29 9:48 am

En homenatge als 60 anys dels gegants “vells” us oferim imatges de Super8 que la nostra colla vam recollir l’any 2003, procedents de diversos afeccionats locals.

S’hi veuen els vells de Ribes de l’any 1964, amb els primers vestits fets a Cal Sastre per Rafel Roig Tomas i Maria Roig Planas, avi i tieta de dos dels bastoners de la colla gran de bastons de Ribes, cap de colla Albert Roig. Són de les poques imatges on es poden veure els vestits en color. Tot i que pot semblar que el vestit és una túnica i una capa, es tracta d’un efecte òptic, ja que el vestit sols es d’una sola peça.
Les imatges del 1975 són de la trobada de gegants que hi va haver per la festa major de Sant Pere.

Bona festa major! Ens veiem a les masies i a la sardinada!

2012/06/28 8:30 am

Amics i amigues, ja és Festa Major. A la una petarà la traca, repicaran les campanes i sortirà la cercavila de la canalla. Havent dinat, si en teniu ganes, ens podeu acompanyar a ballar per les masies, seguint una ancestral tradició del nostre poble. Ens trobarem a la plaça Marcer a les quatre. La primera masia serà la Rectoria Vella (al costat del Castell i l’Església Vella, a Sota-ribes); la següent, Montgròs; després, la Serra; a continuació, can Martí; seguidament El Mur i Can Fontanals. Després passarem per Puigmoltó i acabarem a Can Roig de les Torres. A la nit, ens afegirem a la cercavila pujant del castell de focs. I demà, Sant Pere, com sempre: matinal, anada a ofici, sortida d’ofici…

D’altra banda, diumenge, 1 de juliol, ens trobareu en una de les barraques de la plaça Marcer. Hi hem organitzat diverses activitats: al matí, a partir de les 10 h, farem un esmorzar de sardinada. Qui hi vulgui participar, es pot inscriure a la Penya Barcelonista o a la barraca del Ball de Diables des d’avui mateix. Després, a migdia, hi haurà un vermut. A la tarda, servirem coca i moscatell per berenar i a la nit podreu passar a prendre alguna cosa si us ve de gust.

Que passeu una bona festa major!

Ballada a les masies. Can Fontanals. La Boja (Sant Pau 2012)

2012/06/27 10:30 pm

Ballada a les masies. Can Fontanals. La Boja (Sant Pau 2012)

Ballada a les masies. Can Fontanals. Dalt i baix amb càmera subjectiva (Sant Pau 2012)

Ballada a les masies. Can Fontanals. Dalt i baix amb càmera subjectiva (Sant Pau 2012)

Ballada a les masies. Can Roig de les Torres. Grallers de Castelldefels (Sant Pau 2012)

Ballada a les masies. Can Roig de les Torres. Grallers de Castelldefels (Sant Pau 2012)

Ballada a les masies. Can Roig de les Torres. Grallers de Castelldefels (Sant Pau, 2012)

Ballada a les masies. Can Roig de les Torres. Grallers de Castelldefels (Sant Pau, 2012)

collagran theme by Themocracy